• Details
  • Gallery
  • Tags
  • More

Studiossa.

Home  /  Blogi  /  Kuulumisia  /  Current Page

Vuoden vaihtuessa kun maatalon toiminta “rauhoittuu” hieman, olen painostanut itseäni saamaan jotain omaa valmiiksi äänitysstudion puolella. Levylaulajan rooli puskee päälle väkisinkin, kun on tieto siitä että uuden materiaalin äänitys voisi olla mahdollista.

Varasin viime vuoden lopulla mestariääniteknikko Janne Saksalta, Sound Supreme studiolta taas puolen viikkoa äänitysaikaa, jotta voisin tehdä kaksi pöytälaatikossa lojunutta kappaletta valmiiksi. Kyhäsin merikeikkojen yhteydessä laivan pölyisessä hytissä demoja valmiiksi ja sain kun sainkin rumpali Leo Kunnakselle demokyhäelmät rumpuraidoista valmiiksi (viikkoa ennen rec-nappia)- Loppujen lopuksi soitin yhden demon pannut kotona tilamikillä ja pahoittelin jo etukäteen paskaa laatua, mutta kyllä musikaalinen ihminen kaivaa idean esiin, kun näin kiltisti vaaditaan. Aikaa säästääkseni päätin soittaa loput instrumentit itse. Mahtavia ammattilaisia on ystäväpiiriini vuosien mittaan kertynyt, mutta vie valtavasti energiaa selittää/soittaa eteen/kertoa/nuotittaa omia ideoita, jotka ovat muhineet omassa päässä jo liian kauan. Siksi luotin Jannen äänitys- ja tuottajakorvaan ja päätin soittaa raidat itse.

Näin kahden uuden kappaleen myötä minulla on Heinu 2 -albumia varten valmiina kuusi biisiä, eli ilmeisesti EP:n mitat täyttyy heittämällä. Haluaisin julkaista kokonaisen albumin. Vinyylin tietenkin, mutta tuttuni musiikkibisneksessä valistavat aina, että ei nykyään julkaista albumia. Toisaalta minua ei ole pitkään aikaan kiinnostanut enää se mitä musiikkibisneksessä tapahtuu. Se on jonkun muun tehtävä. Heinosen Nikke kävi ottamassa studiolla levynkansikuvan. Siitä tuli juuri sellainen, kun olin suunnitellut, toivottavasti levyn ollessa valmis ajattelen myös kokonaisuudesta samalla tavalla. Tiedä häntä.

En osaa sanoa mistään julkaisuajankohdista mitään, ehkä on parempikin etten lupaa mitään. Jossain vaiheessa jotain.


Leave a Reply